Suomeksi På Svenska Русский

Ihosi

rasvoittuvan ihon myytit


myths_oily_skin.png

Rasvoittuvaan ihoon liittyy paljon myyttejä. Alta voit lukea, mitä rasvoittuva iho oikeasti tarkoittaa ja kuinka hoidat sitä oikein.

Myytti 1: Ihon rasvaisuutta voi kontrolloida kuivattavilla, esimerkiksi alkoholia sisältävillä tuotteilla.

VÄÄRIN. Kun iholta poistetaan kaikki rasva, iho alkaa tuottaa sitä yhä enemmän. Miksi? Koska iho yrittää korvata menettämänsä rasvan. Ihmiset, jotka lähtevät omin päin hoitamaan rasvoittuvaa ihoaan alkoholipohjaisilla tuotteilla, saavat usein ”palkkioksi” kosteusköyhän, ärtyneen ja herkistyneen ihon.

Myytti 2: Aurinkosuojatuotteet lisäävät rasvan tuotantoa.

VÄÄRIN. Kysy ihoterapeutiltasi uusista, koostumukseltaan kevyistä aurinkosuojatuotteista. Ne eivät tuki ihohuokosia ja sisältävät jopa rasvaa imeviä ”mikrosieniä”. Tuotteet tarjoavat parhaan mahdollisen aurinkosuojan ja sen lisäksi hoitavat ihoa.

Myytti 3: Aurinko kuivattaa hyvin rasvoittuvaa ihoa.

VÄÄRIN. Auringonvalolle altistuminen ei ole koskaan hyväksi iholle. Vaikka aluksi voi tuntua, että aurinko hetkellisesti ”kuivattaa” ihoa, se todellisuudessa saa talirauhaset ylikierroksille, korvaamaan menetettyä rasvaa. Tulos: Ihon pinta on rasvaisempi kuin ennen.

Myytti 4: Ihon rasvaisuutta on mahdotonta kontrolloida.

VÄÄRIN. Älä anna periksi! Rasvoittuvaa ihoa voidaan hoitaa yhtä lailla kuin muitakin ihon kuntoja. Pyydä ihoterapeuttiasi analysoimaan ihosi ja antamaan neuvoja siihen, millaisen ihonhoitorutiinin avulla saat ihosi kuntoon.

1-3 / 3

kontrolloi ihon kiiltelyä

kontrolloi ihon kiiltelyä

» Lue lisää

rasvoittuvan ihon myytit

rasvoittuvan ihon myytit

» Lue lisää

Ihon kuoriminen on tärkeää

Ihon kuoriminen on tärkeää

» Lue lisää