Suomeksi På Svenska Русский

Ihosi

Sheivaus

K: Mikä on sisäänkasvanut karva?

V: Sisäänkasvaneet karvat (Pseudofolliculitis barbae) esiintyvät iholla, kun karva leikataan ja se kasvaa takaisin sisään huonossa kulmassa.

Kun leikataan karva mahdollisimman lyhyeksi, on mahdollista, että karva työntyy väkisin takaisin karvatuppeen. Karva saattaa jopa kasvaa takaisinpäin samaan karvatuppeen, mistä se on alunperin lähtenyt kasvamaan, sen sijaan että se kasvaisi ulospäin ihon pinnasta. Karvan varsi saattaa myös kasvaessaan työntyä sisään toiseen karvatuppeen.

Elimistö tulkitsee sisäänkasvaneen karvan ulkopuolisena tunkeilijana (samalla tavalla se reagoisi esimerkiksi tikkuun ihossa). Silloin elimistö laukaisee tulehdusreaktion, mikä ilmenee punoituksena ja kipuna, alue turpoaa ja muistuttaa näppylää, se saattaa myös märkiä.

takaisin alkuun

 

 


 

 

K: Mitä iholla tapahtuu kun karvoja ajetaan?

V: Karvojen ajaminen on yksinkertaisesti yksi mekaanisen kuorinnan muoto.

Karvojen ajaminen laukaisee voimakkaan näkyvän ärsytyksen iholla ja saattaa johtaa liikakuorimiseen. Tämä aiheuttaa heikkenemistä ihon luontaisessa suojassa. Ihon luontaisen suojan heikentyminen johtaa kosteuden menetykseen, mikä taas johtaa kuivaan, hilseilevään ja herkistyneeseen ihoon.

Ihon kuivuus voi lisätä sen herkkyyttä monille erilaisille karvojen ajamiseen liittyville seikoille. Näitä ovat esimerkiksi juuri sisäänkasvaneet karvat (Pseudofolliculitis barbae), ärsytys ja herkkyys.

takaisin alkuun

 

 


 

K: Mikä ero on Invigorating Shave Gel:n ja Soothing Shave Cream:n välillä?

V: Molemmat ovat ihanteellisia sheivaamiseen/karvanpoistoon tarkoitettuja tuotteita, jotka voi sisällyttää ihonhoito-ohjelmaan.

Invigorating Shave Gel on öljytön, viilentävä geeli, joka rauhoittaa, kosteuttaa ja suojaa ihoa terän aiheuttamaa ärsytystä vastaan. Tämä koostumukseltaan läpinäkyvä tuote antaa sinulle optimaalisen näkyvyyden sheivaamallesi alueelle. Soothing Shave Cream on täyteläinen, vaahtoutumaton tuote, joka rauhoittaa ja samalla parantaa ihon luontaista suojaa.

Molemmat tuotteet ovat suunniteltu kaikille erilaisille ja eri kuntoisille ihoille ja eri tyyppisille parroille. Invigorating Shave Gel on kuitenkin sopivampi niille, joilla on öljyinen tai epäpuhdas iho, tai niille, jotka suosivat parranajossa/sheivauksessa geeliä voiteen sijasta. Soothing Shave Cream taas soveltuu paremmin niille, joilla on paksummat iho- tai partakarvat, herkkä tai herkistynyt iho tai heille, jotka mielummin käyttävät sheivatessaan voidetta.

takaisin alkuun

 

 


 

K: Voinko käyttää tuotteitanne jos käytän partakonetta?

V: Kyllä. Dermalogican Shave -tuotteita voivat käyttää myös he, ketkä käyttävät partakonetta.

Tuotteet, jotka voit sisällyttää ihonhoito-ohjelmaasi ovat Clean Bar, Daily Clean Scrub, Post-Shave Balm ja Daily Defence Block SPF 15.

takaisin alkuun

 

 


 

K: Voinko käyttää tuotteitanne kun sheivaan pääni?

V: Hyödyt silloin kolme-vaiheisesta Pre-Shave, Shave ja Post-Shave ihonhoito-ohjelmasta, jonka avulla minimoit haavat, punoituksen ja ärsytyksen.

  • Puhdista ja kuori iho käyttäen Daily Clean Scrubia. Tuote myös nostattaa hiukset, jolloin sheivaamisesta tulee helpompaa.
  • Jos hiuksesi kaipaavat pehmentämistä tai jos ihosi on herkkä, käytä Pre-Shave Guard:ia ja laita sen päälle Soothing Shave Cream – voidetta. Voit myös käyttää Soothing Shave Cream:in sijasta Invigorating Shave Gel:ia. Sheivaa.
  • Levitä Post-Shave Balm:ia sheivaamasi alueen päälle viilentääksesi ihoa ja ehkäistäksesi sisäänkasvaneita karvoja. Viimeiseksi käytä Daily Defense Block SPF15 suojaamaan auringolta ja kosteuttamaan ihoa.

takaisin alkuun

 

 


 

 

K: Auttaako ihoterapeutin tekemä hoito todella sheivaukseen liittyviin huoliini?

V: Ehdottomasti.

Ihoterapeutti pystyy tekemään hoidon, joka auttaa minimoimaan ärsytystä, punoitusta, sisäänkasvaneita karvoja ja terän aiheuttamia naarmuja. Hän voi myös auttaa hillitsemään öljyistä kiiltoa tai kuivuutta, jopa antaa vinkkejä sheivaamiseen, jotta pystyt itse pitämään huolet kurissa. Viimeiseksi, ihoterapeutti voi suositella henkilökohtaisten tarpeidesi mukaisen hoito-ohjeen minimoidakseen nirhamat, punoituksen ja ärsytyksen samalla, kun ihoa suojataan kuivuudelta ja ihoa ikäännyttävältä UV-valolta.

takaisin alkuun