Suomeksi P√• Svenska –†—É—Ā—Ā–ļ–ł–Ļ

Ihosi

Näpyt

K: Mikä aiheuttaa epäpuhtaudet ihossani?

V: On olemassa lukuisia epäpuhtauksien aiheuttajia.

Stressi, ylimääräinen tali, ylimääräiset ihosolut, bakteerit, hormonit ja geenit ovat kaikki tekijöitä, jotka voivat edesauttaa aknen muodostumista.

Yhteisty√∂ ihoterapeuttisi kanssa auttaa sinua hillitsem√§√§n akneen johtavia tekij√∂it√§. Ihoterapeuttisi pystyy FaceMapping¬ģ -ihoanalyysin ja ammatillisten hoitojen avulla auttaa hillitsem√§√§n talirauhasten toimintaa, kuorinnan avulla poistaamaan tukkivia, elottomia ihosoluja, tappamaan aknea aiheuttavia bakteeja, v√§hent√§m√§√§n stressi√§ ja rauhoittamaan ep√§puhtauksien yhteydess√§ esiintyv√§√§ lehahtelua.

takaisin alkuun

 


 

K: Aiheuttaako maito aknea?

V: Tämä on myös yleinen harhaluulo: maito ei aiheuta aknea ja epäpuhtauksia. Lehmien tuottamat hormonit, joita maito sisältää, voivat kylläkin stimuloida talirauhasia ja aiheuttaa talinerityksen lisääntymistä.

Lehmät, jotka tuottavat maitoa, ovat tiineenä lähes koko ajan, joten juomasi maito sisältää hormoneja, joita luonnollisesti muodostuu raskauden aikana. Syy, miksi maitotuotteet voivat aiheuttaa aknea, on siis se, että maidon sisältämät hormonit stimuloivat talirauhasia. Vielä ei tiedetä aiheuttavatko lehmiin ruiskutettavat hormonit muutoksia maidon normaaleihin hormonitasoihin.

takaisin alkuun

 


 

K: Voiko hammastahna todellakin kuivattaa finnejä!

V: Vaikutus on itse asiassa juuri päinvastainen

Uudet tutkimukset paljastavat, että hammastahna voi stimuloida epäpuhtauksien muodostumista leuan ja suun ympäryksen alueella. Ihotautilääkärit sanovat, että voimakkaasti maustetut hammastahnat, tai tahnat joiden fluoripitoisuus on korkea, voivat aiheuttaa epäpuhtauksia iholla.

takaisin alkuun

 


 

K: Minulla on rasvainen iho, miksi tarvitsen kosteusvoiteen?

V: Kosteusvoide on pakollinen osa jokaista ihonhoito-ohjelmaa, ihotyypistä ja ihon kunnosta riippumatta.

Rasvainen iho saattaa olla kosteusköyhä ja silloin se tarvitsee kosteutta kosteusvoiteesta. Tämä johtuu siitä, että ihokerroksissa on vedenpuutettä, ei öljynpuutetta. Talirauhasten toiminta saattaa silti olla normaalia tai jopa yliaktiivista, vaikka iho olisi kosteusköyhä. Usein kosteusköyhyys rasvaisessa ihossa saattaa johtaa vilkkaampaan talintuotantoon, joten ihon kosteutus öljyttömän kosteusvoiteen avulla auttaa hillitsemään talirauhasten yliaktiivisuutta.

takaisin alkuun

 


 

K: Minulla on näppy ja haluan sen nopeasti pois! Mitä voin tehdä?

V: Epäpuhtauksilla on tapana ilmestyä juuri, kun haluaisimme ulkonäkömme olevan parhaimmillaan.

Jos mahdollista, sovi mahdollisimman pian aika ihoterapeutillesi. Hän näkee, onko näppy mustapää vai jokin muu ja hän voi hankkiutua eroon siitä. Jos näppy ei ole mustapää, ihoterapeuttisi voi hoitaa sen ammatillisilla työkaluilla.

Jos sinun ei ole mahdollista päästä ammattilaisen luo, hoida näppyä ulkoisella tuotteella, joka sisältää bentsoyyliperoksidia. Jos olet allerginen tai yliherkkä bentsoyyliperoksidille, kokeile tuotetta, joka sisältää rikkiä. Tuote, joka sisältää luonnollisen sävyn auttaa peittämään näpyn sen aikaa, kun se paranee.

takaisin alkuun

 


 

K: Mikä on tukkeuman ja mustapään ero?

V: Tukkeumat ja mustapäät ovat molemmat epäpuhtauksia, jotka eivät ole tulehtuneita.

Keskustele ihoterapeuttisi kanssa yksilöllisistä ihonhoito-ohjeista, jotka auttavat sinua hillitsemään epäpuhtauksia ihossa.

Mustapää on tukkeutunut ihohuokonen, joka sisältää öljyä ja elottomia ihosoluja. Mustapää ei ole merkki ihon likaisuudesta tai siitä, että sitä ei ole puhdistettu.

Mustapäät ovat tukkeutuneita ihohuokosia, jotka ovat avoinna ihon pinnasta. Ne altistuvat hapelle, mikä aiheuttaa hapettumista ja siksi niiden väri muuttuu tummaksi (samalla tavalla, kun kuorittu omena, kun se altistuu hapelle.)

Tukkeuma ei ole avoin ja se ei ole altistunut hapelle. Ihohuokoseen ei pääse ilmaa, joten huokosen sisällä oleva tali ei hapetu ja siksi se ei vaihda väriä.

takaisin alkuun

 


 

K: Auttaako auringonotto kirkastamaan öljyistä ja epäpuhdasta ihoa?

V: Vastaus on yksinkertainen: Auringonotto ei ole koskaan hyväksi iholle!

Auringossa itsensä paahtaminen siksi, että epäpuhtaudet kirkastuisivat lisää todennäköisyyttä, että ihoosi jää pysyviä arpia ja hyperpigmentaatiota (tummia läikkiä). Epäpuhtaudet saattavat poistua hetkellisesti, mutta solut lisääntyvät, kun ne altistuvat UV-säteilylle ja tämä tukkii entistä enemmän ihohuokosia.

takaisin alkuun