Suomeksi På Svenska Русский

Ihosi

Ikääntyminen

K: Voiko ihon ikääntymistä estää?

V: Vaikka olisit kuullut, lukenut tai haluaisit uskoa tähän, niin ihon ikääntymistä ei voida estää. On kuitenkin olemassa tapoja ottaa tilanne hallintaan.

Ikääntyneen ihon merkkejä voidaan minimoida ja ihon jatkuvaa vanhenemista voidaan kontrolloida. Nykyaikainen tieteellinen tutkimus on havainnut ainesosia, jotka vaikuttavat biokemiallisella tasolla kontrolloidakseen ihon ikääntymistä. Samalla nämä kyseiset ainesosat minimoivat olemassa olevia vanhenemisen merkkejä. Osa näistä ainesosista sisältää antioksidanttisia C-, E-vitamiineja, glukosamiinia, peptidejä, maitohappoja, A-vitamiinia ja tietenkin ensisijaisen tärkeää on päivittäinen suojakertoimen käyttö. Keskustele ihoterapeuttisi kanssa räätälöidystä ihonhoito-ohjelmasta, joka auttaa sinua kontrolloimaan ikääntymisen merkkejä.

takaisin alkuun

 


 

K: Mitä ovat vapaat radikaalit?

V: Vapaat radikaalit ovat vastuussa tietyistä ihon vanhenemisen merkeistä. Näitä merkkejä ovat rypyt, kollagenin ja elastinin hajoaminen sekä tulehdus.

Vapaat radikaalit eli toiselta nimeltään reaktiiviset hapen muodot ovat todella reaktiivisia, epävakaita molekyylejä, jotka iskevät ja varastavat tasapainoisilta molekyyleiltä. Epävakaus tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että vapailla radikaaleilla ei ole parillista määrää elektroneja, eli ne jatkuvasti etsivät ylimääräistä elektronia, jotta niistä tulisi vakaita. Joka kerta, kun vapaa radikaali ”varastaa” elektronin vakaalta molekyyliltä, toinen vapaa radikaali muodostuu. Tästä syntyy ketjureaktio, joka tuottaa vapaita radikaaleja.

Onneksi antioksidantit (vitamiinit C ja E) voivat auttaa pysäyttämään vapaiden radikaalien tapahtumasarjaa ja siten kontrolloida tätä ihon ikääntymisen laukaisijaa.

takaisin alkuun


 


 

 

K: Miksi iho tarvitsee kollageenia?

V: Kollageeni on proteiini, jota elimistö tuottaa. Se yhdistää, tukee ja tuo kiinteyttä ja voimaa elimistön kudoksiin.

Kolmenkymmenen ikävuoden jälkeen alamme menettää 1% kollageenista joka vuosi. Kollageenintuotanto hidastuu ikääntyessämme, mikä vaikuttaa ihon kykyyn korjata itseään ja iho menettää elastisuutta.

Kollageenin kiinteyttävän vaikutuksen ansiosta useat ikääntyvälle iholle tarkoitetut tuotteet sisältävät ainesosia, jotka auttavat stimuloimaan kollageenintuotantoa.

takaisin alkuun


 


 

K: Mitä eroa on luonnollisella ja ulkoisella ikääntymisellä?

V: Ikääntymisen merkit aiheutuvat joko luonnollisista tekijöistä tai ulkoisista tekijöistä.

Luonnollinen ikääntyminen on normaalia, geneettistä vanhenemista, mihin liittyvät fyysiset muutokset. Se alkaa sinä hetkenä, kun synnymme.

Ulkoisen vanhemenisen aiheuttavat ulkoiset tekijät, kuten ympäristö ja elämäntapamme.

takaisin alkuun