Suomeksi På Svenska Русский

Ihosi

Kuorinta

K: Mitä eroa on kemiallisella kuorinnalla ja mekaanisella kuorinnalla?

V: Molemmat kuorinnat poistavat elotonta solukkoa ihon pinnalta, tehden ihosta kirkkaamman ja tasaisemman.

Mekaaniset kuorinnat toimivat kitkan, rakeiden ja hiukkasten avulla, mekaanisesti poistaen kuolleita soluja. Tämän voi saavuttaa käyttäen harjaa tai hellävaraisia, karkeita ainesosia kuten maissintähkää, riisilesettä tai kauraa. Tulokset riippuvat kitkan määrästä ja ainesosien koostumuksesta. Pysyttele erossa kuorinnoista, jotka ovat tehty jauhetuista hedelmistä tai pähkinänkuorista, koska ne raapivat ja ärsyttävät ihoa.

Kemialliset kuorinnat silottavat ihoa liuottamalla solujen välistä ”limaa,” joka kiinnittää ihosolut ihon pintaan. Kemialliset kuorinnat voivat myös sulattaa soluja. Hydroksihapot kuten maitohappo ja salisylihappo, retinoli ja entsyymit ovat esimerkkejä kemiallisista kuorinnoista.

takaisin alkuun

 

 


 

K: Mitä minun tulisi tietää ennen kuorintahoitoa, hoidon aikana ja hoidon jälkeen?

V: Ammatilliset kuorintahoidot ovat erinomainen tapa uudistaa, silottaa ja kirkastaa ihoa. Ne voivat häivyttää juonteita ja pigmenttimuutoksia samalla, kun ihon elastisuus paranee.

Ennen hoitoa: Ammatilliset kuorintahoidot alkavat ammatillisesta Dermalogican kaksoispuhdistuksella. Näin kaikki öljy, meikki ja lika saadaan pois ihon pinnalta.

Hoidon aikana: Ihoterapeutti valitsee joko kemiallisen tai mekaanisen kuorinnan tai molemmat. Valinta tehdään henkilökohtaisen FaceMapping –ihoanalyysin tulosten perusteella, näin päästään parhaisiin mahdollisiin tuloksiin. Jos sinusta tuntuu millään tavalla epämukavalta (ihoa polttelee tai pistelee) hoidon aikana, kerro asiasta välittömästi ihoterapeutillesi. Ammatillisessa kuorinnassa käytetään vahvempia ja tehokkaampia tuotteita, joten sen yhteydessä esiintyy usein jonkinlaista kihelmöintiä.

Hoidon jälkeen: Kuorinta, varsinkin kun käytetään hydroksihappoja, saattaa tehdä ihosta entistä herkemmän auringolle. Ihon herkkyystaso voi nousta niin vähän kuin 13% tai jopa 50%. Tästä syystä ihoterapeutti levittä iholle viimeiseksi suojakertoimen. Tämä käytäntö on hyvä ottaa huomioon myös päivittäisessä ihonhoitorutiinissa.

Ihoterapeuttisi antaa sinulle myös hoito-ohjeet, jotka auttavat sinua ylläpitämään tuloksia.

takaisin alkuun

 

 


 

K: Milloin minun ei tulisi kuoria ihoani?

V: Kuorintaa suositellaan lähes jokaiselle iholle, mutta on aikoja, jolloin ihoa ei pitäisi kuoria.

Ihoa, joka on lähiaikoina palanut auringossa tai jota on vahattu, ei pitäisi kuoria. Alueita, joilla on avohaavoja ei tulisi koskaan kuoria.

Jos ihossasi ilmenee yliherkkyyttä, kuorinta saattaa vahingoittaa ihosi luonnollista suojaa. On tärkeää noudattaa ihoterapeuttisi hoito-ohjeita silloin, kun kuorinta on osa päivittäistä ihonhoitorutiinia.

takaisin alkuun